Resultaat 1–30 van de 31 resultaten wordt getoond

Toon sidebar

Wilhelmus

Woensdag 27 april: een dag met een gouden randje, want vandaag viert de Koninklijke familie Koningsdag in Maastricht. We zijn ontzettend trots dit samen met hun te mogen vieren en de Koninklijke familie te laten proeven van al het moois wat Limburg te bieden heeft. Speciaal voor deze gelegenheid presenteren we onze nieuwe ‘Wilhelmus’ wijn.

Wilhelmus is een orange wine gemaakt van 100% Souvignier Gris en 12 maanden gelagerd op Frans eiken. Deze krachtige wijn met tonen van gekonfijte sinaasappel heeft een stevige structuur en is daardoor breed inzetbaar bij wijn en spijs. Een pracht begeleider op deze mooie dag!

Het motto van Koningsdag dit jaar luidt ‘Leef Maastricht’. Het staat voor de veelzijdigheid van het leven in Maastricht en Zuid-Limburg. Om dit motto kracht bij te zetten, doneert St. Martinus de helft van de opbrengst aan het ‘Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie’.  De missie van het centrum luidt: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

We nodigen je uit om dat leven samen met ons te vieren, te genieten van kleine en grote dingen, tijdens Koningsdag en alle andere dagen van het jaar.

Bergdorpje Wit

Deze frisse wijn heeft een geur van jasmijn en verrast met een fruitige smaak van kruisbessen in de mond.

Sinds 2014 exclusief gemaakt voor het bergdorp Vijlen.

Vriendschap

Deze frisse, fruitige wijn gemaakt van Chardonnay en Auxerrois is een smaakvolle wijn met een mooie afdronk.

Josefien

Deze droge witte wijn gemaakt van Johanniter en Riesling is vernoemd naar de dochter van de wijnmaker. Een prachtige witte wijn met oplegpotentieel.

Magnum Josefien 2020

De Magnum Josefien is net zoals de dochter van de wijnmakers levendig en opgewekt. Fijne zuren en aroma’s van vers wit fruit maken deze elegante wijn de perfecte begeleider voor bij het eten.

Bewaaradvies: de fles rechtop bewaren.

De 3 Deugden

De 3 Deugden is een volfruitige droge wijn gemaakt van Souvignier Gris en een deel Pinot Gris. Een wijn met een krachtige en unieke smaak en geur.

Magnum 3 Deugden 2020

De Magnum 3 Deugden is een volfruitige droge wijn gemaakt van Souvignier Gris en een deel Pinot Gris. Een wijn met een krachtige en unieke smaak en geur.

Bewaaradvies: de fles rechtop bewaren.

Bergdorpje Rood

Soepele, fruitige wijn rode wijn op eikenhout gelagerd, naast fruitige geur van rood en zwart fruit ook diepgang krijgt. Sinds 2016 exclusief gemaakt voor het bergdorp Vijlen.

Olivier

Volle rode wijn gemaakt van Pinot Noir en Monarch.

Johannes

Johannes is gemaakt van Cabernet Cortis, Cabernet Cantor en Pinotin. Deze volle wijn kenmerkt zich door een smaakexplosie van exotisch fruit en past bij iedere gelegenheid.

Cuvée Prestige 2016

Deze volle, krachtige rode wijn gemaakt van 100% Cabernet Cortis wordt alleen in de beste jaren gemaakt.
(jaren van Cuvée Prestige: 1999, 2001, 2003, 2006, 2009, 2011 & 2014)

Limburgs Parelke

Deze licht mousserende rosé wijn heeft een fris, fruitige smaak met een mooi aroma van rood fruit. Limburgs Parelke wordt volgens de frizzante prosecco methode geproduceerd en heeft een klein zoetje.

Verboden Liefde

Deze wijn is gemaakt volgende méthode traditionele. Door een lagering van 24 maanden op de gist heeft deze wijn een volle structuur met achter op de tong een licht zoetje.

Francisca 2018

Deze mousserende rosé wijn is gemaakt volgens méthode traditionelle en is vernoemd naar een van de oprichters van St. Martinus, de moeder van Stan.

Funkelwien

Deze mooie droge, volfruitige mousserende witte wijn is gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Funkelwien Magnum

Deze mooie droge, volfruitige mousserende witte wijn is gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Een speciale en unieke fles met een inhoud van 1,5 liter.

Funkelwien Jeroboam 3L

Deze mooie droge, volfruitige mousserende witte wijn is gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Een speciale en unieke fles met een inhoud van 3 liter.

Prestige Brut Nature 2017

Deze volle en mousserende wijn is gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Zomerpakket

Zomerpakket:

1x Vriendschap

1x 3 Deugden

1x Limburgs Parelke

1x Funkelwien

1x Francisca

1x Zusje

Zusje 2020

Zusje is een heerlijke dessertwijn gemaakt van Solaris en Muscaris en is, zoals het zusje van de wijnmaker, de zoetste van de St. Martinus wijn familie.

Melchior 2016

Melchior is een uniek product van Wijngaard St. Martinus. Elk van de 3 ‘wijzen’ heeft een eigen smaak door de verschillende lagering en samenstelling.

Gulle Tinus 2021

12 Maanden lang rijpte de vries-gedestilleerde Wintervrund in de wijnvaten van St. Martinus. Het bier heeft mogen rijpen in de wijnvaten waar voorheen de Cabernet Cantor en Cabernet Cortis in gelagerd zijn. Door de complexiteit van vriesdestillatie, Wintervrund, de wijnen en houtlagering in de wijnvaten van St. Martinus is een rijk, temperamentvol bier ontstaan met zachte tonen van karamel.

Lekker bij feestgevoelens, blosjes op de wangen, fine dining, lam, momenten van bezinning en chocolade.

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, hop, wijndruiven, jeneverbes, zoethout. Bevat SulfietBevat: sulfiet

Thermosfles

Een speciaal gegraveerde thermosfles van St. Martinus in een witte uitvoering.
Deze dubbelwandige drinkfles zorgt ervoor dat warme drank tijdens de koude wintermaanden lekker warm blijft, of juist tijdens de warme zomerdagen voor verkoeling zorgt.

 

Kelnersmes St. Martinus

Uniek kelnersmes gegraveerd met St. Martinus logo.

Wereldwijd Borreltijd: Reis rond de wereld in 80 bites & drinks

Wereldwijd borreltijd: Reis rond de wereld in 80 bites & drinks

Auteur: Susan Aretz

Borreltijd: next level bites & drinks voor de ultieme borrel

Next level bites & drinks voor de ultieme borrel.

Zit de vijf al in de klok? Borrelen is een manier om hoogtepunten te vieren, verdriet te verdrinken of gewoon gezellig tijd met elkaar door te brengen. Voor wie genoeg heeft van het ouderwetse blokje kaas of plakje worst bij de borrel bedacht Susan Aretz 70 next level borrelhapjes, waarmee je verrassende, culinaire borrelplanken met thema’s als Nordic of High wine kunt samenstellen.

Auteur: Susan Aretz
Taal: Nederlands

12x Wijn Weekendje Weg in NL

Dit boek gidst je naar de meest bijzondere wijngaarden in Nederland. En dat is écht niet alleen in Limburg. Door klimaatsverandering en verdergaande professionalisering zijn er inmiddels wijndomeinen in alle provincies. Tot aan Groningen en Friesland toe. Maak kennis met bevlogen wijnmakers in elk van de 12 provincies en proef de vele fraaie witte, rode, rosé, mousserende en parelwijnen die Nederland rijk is. De auteur reisde alvast vooruit en kwam terug met eerlijke verhalen van onze eigen wijnboeren. Maar ook met een premium selectie van de fijnste adresjes voor lunch en diner en tips voor bijzondere overnachtingen.

Auteur: Peetra van der Knaap
Taal: Nederlands