Leer ons team kennen

Ieder lid van ons professionele en enthousiaste team heeft zijn of haar eigen specialisme, maar wij delen de liefde voor het maken van wijn. Allemaal zijn wij op zeker moment in ons leven besmet met het wijnvirus. Graag stellen wij ons aan je voor!

Naam van dit team

Stan Beurskens

Ir. Stan Beurskens MsC

Eigenaar

Als Stan 7 jaar is, begint zijn vader een wijngaard aan de Rott in Vijlen. Stan groeit op tussen de druiven van zijn vader. Als zijn vader in 1995 ziek wordt, stort Stan zich vol overgave op de wijngaard, het wijnvirus heeft hem dan al te pakken. Na zijn studie Oenologie aan de universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika en in Geisenheim, bouwt hij de wijngaard van zijn vader (dan 1 hectare) uit tot een bloeiend bedrijf van 16 hectare. Met zijn wijnbouwadviesbureau begeleidt hij ongeveer 50 wijngaarden in binnen- en buitenland. Stan staat voor duurzaamheid, innovativiteit & kwaliteit.

Nienke Beurskens – Zwirs

Nienke Beurskens – Zwirs

Eigenaar

Nienke is geboren in Heiloo en groeit daar op in een gezellige familie van 5. Na de middelbare school gaat ze naar de Pabo. Deze keuze bleek niet de juiste en Nienke vertrekt om als stewardess bij Martinair de wereld te gaan ontdekken. Na veel reizen en lol volgt ze de studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op de wijngaard van haar broers in Oterleek, slaat de vonk over met adviseur Stan, ze verhuist naar Vijlen. Bij St. Martinus is Nienke verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Sales.

Wiebke Nedderman

Ir. Wiebke Neddermann

Bedrijfsleider St. Martinus

Wiebke groeit op in Neuss, Duitsland. Zonder enige background in de wijnbouw koos zij uit nieuwsgierigheid voor een stage bij een wijnbedrijf in Neustadt a.d. Weinstrasse. Door haar enorme enthousiasme volgden al snel stages in Bordeaux en Nieuw-Zeeland. Een opleiding tot oenoloog was de volgende stap. Tijdens haar studie werkte zij voor een wijnbedrijf in de Rheingau en deed ze oogsten in Frankrijk en Duitsland. Sinds 2011 is Wiebke als bedrijfsleidster bij St.Martinus verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het domein.

Gusztav Kincses

Gusztav Kincses

Keldermeester

Gusztav is geboren en opgegroeid in Kiskörös, Hongarije. Zijn familie bestaat uit druiventelers en al vroeg werkt hijzelf ook mee. Na zijn opleiding tot wijngaardenier studeerde hij wijnbouw aan de Hogeschool in Kecskemet. Door een gelukkig toeval kwam hij in 2010 naar St.Martinus en sindsdien is hij vast onderdeel van ons team. Zijn passie voor het reizen is wel gebleven, zo heeft hij nog oogsten in Tasmanië en Nieuw-Zeeland gedaan en in Duitsland bij een Sektkelderij gewerkt. Gusztav houdt als keldermeester altijd een oog op onze wijnen.

Hans

Hans Weber

Boekhouder/Huismeester

Hans is geboren in Heerlen en groeide letterlijk op onder de rook van de Lange Jan en Lies. Na een bewogen en zeer divers arbeidsverleden, varierend van hulp bakkerij, tot trucker, kassier en Site Manager, werd in 2017 zijn interesse gewekt door een oproep op Facebook: Allround Financieel medewerker. Sinds 2017 werkt Hans bij St.Martinus en werd een mooie combinatie gevonden tussen enerzijds het financiële plaatje en zijn voorliefde voor techniek, klussen en onderhoud.

Michel

Michel de la Haye

Event Manager

Na zijn studie aan de Hotelschool ging Michel al snel op zoek naar een bedrijf dat aansloot bij zijn ‘gedrevenheid in hospitality’. Hij is in verschillende takken van horeca werkzaam geweest, stuk voor stuk bedrijven waar gast, beleving, gastvrijheid en gastheerschap centraal staan. Als goede vriend van Stan en Nienke werd al snel de connectie gelegd om deel uit te maken van Wijngaard St. Martinus. Sinds 2018 is Michel als Event Manager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het wijndomein: verkoop, advies, rondleidingen, coordinatie en organisatie.

Nora

Nóra Fiam

Manager wijngaard

Nóra is geboren in Hongarije en heeft aan de college universiteit van Károly Róbert gestudeerd voor het kweken van groente en fruit met als specialiteit het kweken van druiven en heeft toen het wijngaard brevet gehaald. Ook heeft ze korte tijd in Italië gestudeerd bij het Erasmus programma in Torino en Udine. Terug in Hongarije heeft ze haar 3de opleiding gevolgd, landbouw en telen. Na 2 jaar in Oostenrijk te hebben gewerkt bij Veriente Winzer is ze in 2014 bij St. Martinus in dienst gekomen. Sinds 2017 is Nora onze manager van de wijngaarden.

Gerard

Gerard Driever

Medewerker wijngaard

Gerard is geboren in Wageningen en nadat hij met zijn Renate is getrouwd in 1992 naar Vijlen verhuisd. Op latere leeftijd is hij overgestapt vanuit een heel andere tak uit het bedrijfsleven naar de wijnbouw. Gerard heeft St. Martinus ondersteund met de administratie en financien in de opbouwfase en de overgang naar de nieuwe wijnkelder. Ook was hij altijd actief in de wijngaard. Sinds kort is Gerard uitsluitend werkzaam in de wijngaard.

Stefan

Stefan Fábik

Machinepark beheer/ medewerker wijngaard

Stefan is geboren in Slowakije waar hij economie en management gestudeerd heeft. Werkzaam als magazijnmanager, kreeg hij interesse in logistiek. Na 4 jaar was hij hoofd van het magazijn en transport. Vervolgens wilde hij graag werken als vrachtwagenchauffeur, dus haalde hij zijn groot rijbewijs. Samen met zijn partner Sziszi verhuisde hij naar Nederland, waar Stefan bij ons in dienst kwam als tractor chauffeur. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor alle machines bij St. Martinus en een waardevol medewerker in de wijngaarden.

Willy Oldenhave

Medewerker wijngaard

Willy groeit op in de Achterhoek, in het dorpje Aalten. Hier brengt zij haar jonge jaren door op een kleine boerderij. Al snel ruilt ze de Achterhoek in voor het zonnige Frankrijk waar ze een passie krijgt voor lekker eten en het glooiende landschap. Na enkele jaren verhuist ze naar België om vervolgens in Zuid-Nederland te settelen. Hier studeert ze aan het ROC Leeuwenborgh aan de opleiding SPW4 sociaal pedagoog. Er volgen jaren van ervaring opdoen in verschillende bedrijfstakken, maar aarden op één en dezelfde plek doet ze niet. Bij terugkomst in Nederland besluit ze het nogmaals over een andere boeg te gooien en meldt ze zich aan als druivenplukker, waarna er enkele jaren dienstverband volgen bij wijngaard Ceres. Al voor de overname van Ceres in 2019 maakt Willy de overstap naar Wijngaard St. Martinus. Deze plek herinnert haar aan de mooie tijd in Frankrijk en hier settelt ze maar al te graag als medewerker wijngaard.

St. Martinus Wijngaard

Een rondleiding met

Proeverij